Site icon Bydlení

Remoska má čestné místo v kuchyni i dnes

V kuchyni se bez pomocníků všeho druhu neobejdeme. Spotřebiče všeho druhu nám usnadňují každodenní přípravu jídla a leckdy i šetří spoustu času. Některé používáme velmi často, po jiných saháme spíše při zvláštních příležitostech. Co se týče elektrického pečicího hrnce jménem Remoska, patří do první skupiny. V českých domácnostech se zabydlel již před více než 60 lety a navzdory pokročilému věku se stále těší značné oblibě snad u všech generací hospodyněk. Důvod je prostý, umožňuje přípravu širokého spektra pokrmů – upečete v něm kakaovou buchtu, bublaninu i kuře na paprice.

Nabídka moderních kuchyňských spotřebičů je neuvěřitelně pestrá, ale pokud si někdo myslel, že se v nich Remoska ztratí a upadne do zapomnění, mýlil se. Modely elektrických hrnců, které se pod touto značkou momentálně vyrábí, se na první pohled příliš neliší od původní Remosky. Koncepce se skutečně téměř nezměnila – a není se čemu divit, vždyť právě díky ní hrnec funguje tak, jak má. Produkty samozřejmě prošly více či méně patrnými inovacemi a v mnoha ohledech jsou o kus dál než jejich prapředek. Popularitu současné produkce potvrzují i blogeři. Stačí se podívat na Ecoblog – zajímavý projekt, který testuje ekologické a zero-waste produkty. Autentická Remoska recenze obsahuje trefné poznámky a faktické informace z pohledu zákazníky. Pokud s pořízením elektrického hrnce váháte, přečtěte si ji a rozšiřte si obzory o zkušenosti skutečného uživatele.

více v článku...

Seznamte se s Remoskou

Pokud Remosku důvěrně znáte – třeba proto, že jste ji v minulosti vlastnili nebo se v dětství koukali přes rameno některého z rodičů a pozorovali, jak s pomocí tohoto hrnce kouzlí všelijaké dobroty – bez obav přeskočte na další odstavec. Pro ostatní, kteří se s pojmem Remoska ještě nesetkali, spotřebič v krátkosti představíme.

Remoska není nic jiného než elektrická pečicí mísa či hrnec. Těch je na trhu poměrně dost a za sortimentem mnohdy stojí výrobci světového formátu – tak proč je naše česká Remoska tak úspěšná? Jak již zaznělo výše, její hlavní výhodou je kombinace jednoduché koncepce a širokého spektra využití. Obsluha je snadná a díky kompaktním rozměrům lze s Remoskou cestovat i na chalupu.

Původní Remoska vznikla pod rukama českého vynálezce a elektrotechnika Oldřicha Homuta. Když ji tehdejší vláda v 50. letech znárodnila, výroba se se přesunula do státního podniku REMOS. A právě po něm získal unikání hrnec jméno, které mu již zůstalo.

Co očekávat od moderní Remosky?

Remoska nové generace vychází z původního hrnce, ale logicky doznala mnoha inovací. Nešlo o revoluci, ale spíše o průběžnou evoluci – výsledek však stojí za to. Co se změnilo, jsou především materiály a několik zásadních detailů, díky kterým je příprava jídla ještě efektivnější než kdysi.

Teplo produkujte topná spirála integrovaná ve víku. Remoska však nabízí i jiné možnosti přípravy jídla. Kromě pečení ji využijete také při smažení, ohřívání, zapékání, vaření, dušení či rozmrazování potravin. Praktický spotřebič si můžete vzít s sebou i na dovolenou – není příliš těžký a v kufru auta nezabere moc místa.

Jak typ Remosky zvolit?

Remoska je momentálně dostupná v různých provedeních. Liší se typem víka, objemem a barevným provedením povrchové vrstvy.

Při výběru se zaměřte především na víko. Můžete zvolit variantu bez okénka, jejíž výhodou je rovnoměrnější pečení. V případě víka s okénkem lze pokrm sledovat bez nutnosti odklápění, proces je díky tomu rychlejší a úspornější (neuniká teplo).

Dalším důležitou vlastností je objem. Varianty Original a Classic se vyrábí v provedení 2 a 4 l. Pro domácnost s 4 a více osobami je jasnou volbou větší Remoska, která je současně výkonnější.

Všechny varianty remosky mají hliníkový hrnec s nepřilnavou teflonovou vrstvou. Ta zabraňuje tomu, aby se jídlo připalovalo a umožňuje přípravu jídla bez oleje, tedy zdravěji.

Exit mobile version