Bydlení

Interiéry inspirované cestováním

Ach, cestování! Kdo by nemiloval hřejivé paprsky slunce, šum mořských vln a zlatavý písek na pláži? Prázdninová sezóna sice teprve začíná, ale prázdninovou atmosféru si můžete užívat po celý rok. Jak to udělat? Odpověď je velmi jednoduchá: vyzdobte si byt v cestovním stylu! Bez ohledu na to, zda se během dovolené vydáte na hory, k moři nebo navštívíte jiná města, krásné vzpomínky si můžete uchovat déle. Aby vás prázdninová bezstarostnost a dobrá nálada nikdy neopustila, umístěte do svého domova cestovní akcenty.

Prodloužit si léto a vrátit se k prázdninovým vzpomínkám lze různými způsoby. Někteří přinášejí nástěnné dekorace, jiní různobarevné fotografie nebo magnetky na ledničku – takové drobné akcenty zároveň vyvolávají příjemné vzpomínky a vybízejí k dalšímu cestování. Co takhle zařídit dům v cestovním stylu? Jak to udělat?

Kolik stran a zemí světa, tolik nápadů na zařizování domova v prázdninovém klimatu. Italské pláže, řecké domy, francouzský šik, arabská sytost barev – každý si při cestování najde malý, inspirativní přízvuk, který by rád vložil do svého domova. Vyberte si jeden konkrétní leitmotiv, například písečné pobřeží, světové metropole, svou oblíbenou zemi na mapě a zamyslete se nad tím, jakou barevnou paletu si s nimi spojujete. K moři jsou to samozřejmě azurové a zlaté odstíny, na hory modrá obloha a šedá a do velkoměsta – černá, bílá, červená nebo oranžová.

Zamyslete se také nad tím, čím se daná země či region odlišuje od ostatních: Provence je samozřejmě levandule, jemná fialová a jemné doplňky. Země Orientu jsou spojeny se zlatem, pohádkovými obrazy a výraznými barevnými kombinacemi: černá, červená, hnědá. Pokud jste fanouškem „městských džunglí“, volte dynamické barvy nebo dekorace spojené s daným městem. Londýn má své dvoupatrové autobusy, Paříž Eiffelovu věž, Šikmou věž v Pise… Určitě máte na svém seznamu místo na světě, kde jste se cítili výjimečně – přeneste si tento pocit do svého domova!

Domov inspirovaný cestováním

Díky domácímu uspořádání v cestovním stylu budete mít svět na dosah ruky. Prázdninovou atmosféru nejsnáze navodíte vhodnými doplňky, jako jsou nástěnné dekorace, obrazy, figurky nebo dekorativní prvky nádobí. Stejně dobře fungují fototapety nebo plakáty: díky nim můžete kdykoli přesunout své myšlenky na výjimečné chvíle strávené na výletě!

Pokud však nejste rozhodnuti, v jakém stylu byste si chtěli zařídit interiér svého domova (nebo seznam míst k návštěvě stále není uzavřen!), můžete zkusit malý mišmaš zemí a kultur. Možná vintage mapy světa, dekorace připomínající staré cestovní kufry nebo grafika zobrazující největší města světa ze vzdálených dob? Skvěle poslouží i lampy ve tvaru koule, kompas nebo dalekohled na psacím stole či poličce. Nechte se inspirovat kultovním románem Julese Verna a cítíte se jako hrdinové z „Cesta kolem světa za 80 dní“ – a ze svých dalších cest si přivezte doplňky, které si můžete dát do svého domova!

Related posts

Dřevěné žaluzie zútulní každý interiér

admin

Dveře mohou dát vaší domácnosti mnohem víc, než jen estetický prvek

admin

Zahradní posezení: které materiály zajistí odolnost i skvělý vzhled?

svet zeny

Leave a Comment