Tipy a trendy

Jaké jsou výhody plechové střechy?

Plech je dnes stále oblíbenějším materiálem ve stavebnictví. Co se týká střešních krytin, rozhodující je cena. Protože se ale stále zlepšují jeho vlastnosti a funkce, není brán jako to nejlevnější a ne zcela tak precizní. Pokud si ovšem stále myslíte, že plechová střešní krytina není dobrá, vyvedeme vás z omylu.

více v článku...

Plechové střešní krytiny

Plechová střecha je jako každá jiná střešní krytina, má své výhody a nevýhody. Ty devizy ovšem převažují. Plechová střecha vypadá skvěle, je cenově dostupná, bezúdržbová a má dlouhou životnost. Stavební materiály navíc neustále prochází vývojem, takže se zlepšují. Střecha je přitom základem každého domu, jakmile bude poškozená, velmi rychle bude chátrat i zbytek stavby. Plechové střechy tomu zamezí, navíc jsou cenově dostupnější. Dnešní materiály jsou potaženy látkami, jež zvýší ochranu střechy před povětrnostními vlivy (zvládnou velmi teplé podnebí i horské klima) i chemikáliemi. Střešní krytiny z plechu se dají využít na domy, sklady i pergoly. Pro průmyslové stavby se hodí trapézový plech na střechu, kterým lze pokrýt i fasádu.

Výhody plechu na střechu

Mezi největší výhody plechové střešní krytiny patří bezesporu její nízká hmotnost. Ta je asi desetkrát nižší než u pokládky tašek. Optimální je pro rekonstrukce starších objektů, aby je nezatížila. Zde se totiž nedoporučuje kvůli pokročilému věku stavby a tím i krovu nemůže využít těžké krytiny. S nízkou hmotností plechu souvisí i další výhoda. Úspora dřeva, které nemusí nést krytiny o velké váze. Pokud jde o samotnou montáž, i ta je snazší, tudíž jde o levnější záležitost. Výhodou plechu je i jeho nulová nasákavost. Navíc jde o krytiny velkého formátu, celá realizace je tak rychlejší. Plech je tak progresivní moderní materiál, který je stále ještě oblíbenější.

Related posts

Masivní nábytek má tradici a kouzlo

svet zeny

Dárkové poukazy jako dárek k Vánocům na poslední chvíli

svet zeny

Kancelář může být plná zeleně – proč vlastně ne?

admin