Jak na to

Jak vybavit pracovnu, abychom se v ní cítili komfortně?

více v článku...

V dnešních dnech se stal home office běžnou součástí našeho života. Určitě si tak všichni uvědomujeme, jak je příjemné prostředí důležité pro dobře odvedenou práci. Na následujících řádcích jsme si pro vás připravili užitečné tipy a rady na to, jakým způsobem bude dobré vybavit vaši pracovnu. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jakým nábytkem vybavit naši pracovnu, abychom se v ní cítili komfortně?

Chceme-li se v naší pracovně cítit pohodlně, bude dobré, když ji vybavíme kvalitním nábytkem. Vždy je důležité, abychom zohlednili nejen velikost prostoru, ale také náš osobní vkus. Do malé pracovny se budou hodit bílé nebo světle hnědé pracovní stoly, které daný prostor opticky zvětší. Do rozlehlejší pracovny pak oceníme velký stůl, který může mít např. mahagonový nebo jiný tmavý odstín. Vhodné je i to, aby námi vybraný pracovní stůl ladil s dalšími úložnými skříňkami a s boxy. Bohatě vám postačí, budete-li se řídit pravidlem, které říká, světlé patří k světlému a tmavé k tmavému. Nezapomínejte pak ani na podobný design odkládacích poliček. V kurzu jsou teď zejména kombinace dřeva s kovem.            

Jaké další prvky bude dobré zakomponovat do naší pracovny, aby se nám v ní dobře plnily pracovní úkoly? 

Nábytek bychom už měli. Abychom však pracovali efektivně, bude to chtít další nezbytné prvky, díky kterým si práci zpříjemníme. Základem naší pracovny by mělo být kvalitní křeslo. Nepodceňujte polstrování a koukejte také na kvalitu opěrky zad. V křesle trávíme spoustu času a je tedy rozhodující, aby se nám v něm sedělo pohodlně. Důležitou roli pak hrají i barvy. Ano, čtete správně. Výběr barev v naší pracovně přímo působí na naši psychiku. Do menších místností volte zejména světlé odstíny barev. Nemusí se jednat nutně o sněhově bílou. Velké oblibě se těší i teplá meruňková nebo světle žlutá barva. Dále se pak zaměřte i na osvětlení prostoru. Pracujete-li i ve večerních hodinách, bude se vám hodit také stojací lampa.

Ta je velmi praktická a vaše oči tak nebudou tolik namáhány. Do vaší pracovny pak můžete umístit i pokojovou kytku, která daný prostor příjemně zútulní. Pro milovníky umění se pak nabízí i zútulnění prostoru v podobě uměleckého obrazu, ale pozor! Ten by neměl disponovat kontrastními barvami, které by vás zbytečně odváděly od rozdělané práce. Do vaší pracovny tak volte zejména modrou a zelenou barvu, které na nás působí klidným dojmem.  

Related posts

Přichází jaro – nejvyšší čas na pořízení nové pergoly

admin

Jaké jsou výhody dlouhodobého pronájmu dodávek?

svet zeny

Jak vybrat vířivku?

admin